Presentatie of Workshop

Wil je meer weten over crowdfunding of er zelf mee aan de slag?

Crowdfunding voorlichting, workshop

Crowdfunding voor Kunst & Cultuur

Wat is een kunstenaar, muzikant, schrijver, schilder of acteur zonder zijn of haar publiek?

In de kunst en cultuursector draait het om het bereiken van je fans en je publiek. Zij waarderen wat je maakt en willen daarbij betrokken zijn. Zij genieten van jouw creativiteit en zijn bereid om daaraan bij te dragen. Met crowdfunding creëer je een win-winsituaties en versterk je jouw band met je achterban. Hoe dat werkt leggen we je uit in deze workshop.

Voorlichting Crowdfunding

Crowdfunding voor Burgerinitiatieven

Voor burgerinitiatieven is een betrokken netwerk soms waardevoller dan een zak met geld.

Met crowdfunding hoef je niet te kiezen: Ga voor beide! Maar hoe pak je dat dan aan? Hoe zorg je dat jouw netwerk je initiatief gaat steunen met geld, met goederen, met hun vrije tijd én met hun netwerk? In deze workshop delen we de succesfactoren en gaan we direct aan de slag voor jouw project! Jouw project wordt straks jullie project. Het crowdfunden is al begonnen!

Voorlichting Crowdfunding

Crowdfunding als Marketinginstrument

Hoe bereik je als (startende) ondernemer jouw ideale klant en hoe bind je die aan jouw bedrijf? Hoe maak je fans van jouw funders?

Ondernemen wordt een stuk leuker en makkelijker met loyale en betrokken klanten. Crowdfunding kan ambassadeurs maken van jouw klanten! Zij voelen alsof zij mede-eigenaar zijn van jouw bedrijf. Hoe groot is de kans dat zij bij je weg gaan denk je? En hoe groot is de kans dat zij in hun netwerk op zoek gaan naar nieuwe klanten? Leer hoe je samen met jouw netwerk een basis onder jouw bedrijf legt.

Workshop crowdfunding

Jouw netwerk is goud waard

Crowdfunden draait om het in beweging zetten van jouw netwerk om een gezamenlijk doel te bereiken. Dat werkt dus ook als je geen geld nodig hebt!

Eigenlijk zou iedereen wat meer moeten gaan denken als een crowdfunder! Werk samen met de mensen die in je geloven en vertrouwen hebben in je kwaliteiten. Hoe maak je als ondernemer beter gebruik van je klanten en leveranciers? Hoe kan jouw netwerk je helpen bij het vinden van een nieuwe baan?  Als je weet hoe je jouw netwerk het beste kunt inzetten, dan is het letterlijk en figuurlijk 'goud waard!'

Referentie crowdfunding
"Micha is een spreker die kennis van zaken heeft en dit in zijn presentatie, zeker voor een live publiek, goed weet over te brengen. Hij vertelt duidelijk over de voor- en nadelen van crowdfunding, en neemt luisteraars mee in dit proces. Mooi hierbij vind ik dat er zo een eerlijk beeld geschetst wordt van de kansen, maar ook de uitdagingen. Micha maakt duidelijk dat er bij crowdfunding voor specifieke doelen grote kansen liggen, en dat hier een (tijds)investering voor benodigd is. Bij de juiste inzet en acties door de crowdfunders kan crowdfunding veel meer zijn dan een alternatieve manier van fondsenwerven; wel kost dit tijd/energie. Micha is iemand die dit haarfijn kan toelichten."
Quinta Clason - Cultuurmakelaar Enschede - Oldenzaal -

Interactieve workshops vol inspiratie en plezier

Inspirerende verhalen over crowdfunding

Crowdfunding is de afgelopen jaren snel volwassen geworden en er valt veel over te vertellen. Leuke anekdotes. Grappige projecten. Succesverhalen. Bloopers. En natuurlijk alle essentiële informatie om zelf te kunnen bepalen of crowdfunding iets voor jou en jouw project is.


We zijn na al die jaren nog steeds enthousiast over crowdfunding en maken nog dagelijks nieuwe dingen mee. Dat enthousiasme delen we graag met jullie. Met de nodige humor en creativiteit gaan we samen op zoek naar de kansen en mogelijkheden voor jullie project. Interactief!


De verschillende workshops zijn afgestemd op de doelgroep, want crowdfunding in de kunst & cultuursector gaat weer net even anders, dan bij een burgerinitiatief of voor een ondernemer. Per doelgroep kijken we naar het meest geschikte platform, het type tegenprestatie, de content en de specifieke do's & dont's voor die groep. Na de workshop weet je precies wat je te wachten staat.


We behandelen alle vormen van crowdfunding, maar nemen de Donatie & Reward-campagne als uitgangspunt. Bij deze vorm komt crowdfunding (volgens ons dan) het beste tot z'n recht. 

In het kort:

Kies voor een standaard workshop of vraag om een maatwerkoplossing passend bij jouw situatie

De workshops worden zowel live op lokatie, als digitaal via Zoom aangeboden

De ideale groepsgrootte voor de workshops ligt tussen de 4 en 15 deelnemers. 

Deze workshops worden ook als presentatie/ lezing aangeboden, zodat groepen tot ca. 1.000 deelnemers mogelijk zijn. 
Altijd een workshop die past bij jouw onderwerp, doelgroep en portemonnee!

Vertel ons jouw wensen en we nemen contact met je op!

Deze partijen gingen je voor:

Wat zeggen de deelnemers over onze workshops?

"Inspirerende workshop. Het zet je aan het denken over de kansen en mogelijkheden van crowdfunding binnen onze vrijwilligersorganisatie."
Workshop Crowdfunding
Marinus Trommel - Noaberhoes
"Duidelijke uitleg over crowdfunding goede tips en inspirerende voorbeelden, waar we mee aan de slag kunnen!"
Crowdfunding aandacht
Heino Denneman - 't Hôfke Wierden
"Wat een helder verhaal! Veel geleerd over het meekrijgen van mensen bij jouw initiatief. Ik zie uit naar de masterclass."
Crowdfunding aandacht
Angelien Hoppen - Landgoed Algoed

Gaan we samen aan de slag?